четвер, 13 грудня 2012 р.

Нові версії KDE SC 4.9.4 та 4.10-beta2

Вийшов коригувальний реліз KDE SC 4.9.4, в якому виправлені ​​71 помилка і проведена робота по оновленню перекладів. Найбільш важливі виправлення стосуються покращення роботи файлового менеджера Dolphin і менеджера персональною інформацією Kontact. Готові бінарні збірки KDE SC 4.9.4 найближчим часом будуть підготовлені для openSUSE, Fedora і Kubuntu.


Надалі нові випуски для гілки KDE 4.9.x не плануються, 23 січня буде представлений реліз 4.10. Кілька днів тому почалося тестування другої бета-версії KDE 4.10, в якій в порівнянні з першою бета-версією не представлено помітних нововведень, але проведена робота по налагодженню раніше представлених поліпшень. Бінарні пакети з KDE 4.10-beta2 вже доступні для користувачів дистрибутиву openSUSE і незабаром будуть сформовані для Kubuntu.

Одночасно, можна відзначити замітку Мартіна Гресліна (Martin Gräßlin), провідного розробника віконного менеджера KWin, зі спробою розвіяти чутки, що KDE може повторити крок GNOME і припинити підтримку fallback-режиму. За словами Мартіна такого не станеться, так як в KDE суттєво по іншому реалізована підтримка fallback-режиму. Замість практикованого в GNOME паралельного супроводу окремої кодової бази, в KDE можливість роботи без композитного режиму є невіддільною можливістю KWin.

Цікавим наслідком реалізації декількох режимів роботи Kwin і здатністю їх перемикання на льоту, є можливість відключення композитного режиму перед запуском сучасних ігор і складних openGL-додатків, таких як Blender, що дозволяє добитися їх більш високої продуктивності за рахунок виключення буферизації.

Немає коментарів:

Дописати коментар