четвер, 13 грудня 2012 р.

Реліз дистрибутива Slacko Puppy 5.4

Доступна нова редакція мінімалістського дистрибутива Puppy Linux — Slacko Puppy 5.4, побудованого з використанням стандартної системи збирання Woof, що відрізняється бінарною сумісністю зі Slackware Linux 14.0. Це дозволяє використовувати створені для даного дистрибутива пакети, поряд з PET-пакетами, спеціально створеними для Puppy Linux.


У процесі створення Slacko Puppy використані пакети з репозиторіїв Slackware, Salix і Slacky. Дистрибутив споконвічно позиціонується для роботи на застарілому обладнанні, випущеному 6-7 років тому. Мінімальна вимога до розміру оперативної пам’яті — 128 Мб. Розмір завантажувального образу 160 Мб.

У дистрибутиві використовується віконний менеджер JWM і файловий менеджер Rox Filer. В поставку входить розроблений у надрах проекту Puppy набір GUI-конфігуратор (Puppy Control Panel) і віджетів (Pwidgets — годинник, календар, RSS, стан з'єднання і т.п.). Інтерфейс штатних додатків Puppy, таких як Pmusic і Pequalizer, побудований з використанням переробленого варіанту програми GtkDialog.

На відміну від інших випусків, в Slacko Puppy представлений новий конфігуратор Frisbee Network Manager, що дозволяє автоматизувати настроювання виходу в мережу з використанням дротових і бездротових каналів зв'язку. Крім Frisbee Network Manager в поставку входять і класичні конфігуратор Simple Network Setup і Network Wizard. Крім того, в постачання включені додаткові компоненти для поліпшення роботи з мультимедіа контентом.

Нова версія примітна переходом на пакетну базу Slackware 14.0, інтеграцією нового інтерфейсу для установки оновлень, оновленням Mesa, драйверів для відеокарт Nvidia/AMD і інших компонентів графічного стека. Крім того, до складу дистрибутива доданий менеджер для управління установкою SFS-модулів, через які можуть реалізовуватися адаптовані для виконання якихось специфічних завдань розширення для базової Live-системи.

Немає коментарів:

Дописати коментар