вівторок, 10 грудня 2013 р.

Linux-дистрибутив PCLinuxOS 2013.12

Реліз Linux-дистрибутива PCLinuxOS 2013.12. Спочатку дистрибутив був заснований на базі Mandriva Linux, але пізніше відгалузився в самостійний проект, що користується великою популярністю на заході — за результатами проведеного в 2010 році опитування читачів журналу Linux Journal, PCLinuxOS поступався за популярністю лише Ubuntu (у рейтингу 2013 PCLinuxOS займає 10 місце).

Дистрибутив націлений на використання в Live-режимі, але підтримує й встановлення на жорсткий диск. Для завантаження підготовлені базовий (1.6 Гб), повний (3.8 Гб) і скорочений (678 Мб) варіанти дистрибутива на базі десктоп-оточення KDE. Крім того сформовані збірки з оточеннями LXDE (643 Мб) і MATE (660 Мб).

Дистрибутив відрізняється задіянням інструментарію для управління пакетами APT з Dеbian GNU/Linux в поєднанні з використанням пакетного менеджера RPM, відносячись при цьому до класу rolling-дистрибутивів, в яких оновлення пакетів виходять постійно і користувач в будь-який момент має можливість перейти на останні версії програм без очікування формування чергового релізу дистрибутива. Репозиторій PCLinuxOS налічує 13500 пакетів.

Новий випуск примітний оновленням версій використовуваних пакетів. Наприклад, в новому випуску задіяно ядро Linux 3.4.70 і оточення KDE 4.11.3. Змінена тема оформлення і перероблена організація робочого столу.

Немає коментарів:

Дописати коментар