суботу, 22 грудня 2012 р.

Вийшов дистрибутив для створення міжмережевих екранів pfSense 2.0.2

Через рік з моменту минулого випуску представлено реліз міні-дистрибутива для створення міжмережевих екранів і мережевих шлюзів pfSense 2.0.2. Дистрибутив заснований на кодовій базі FreeBSD 8.1 з напрацюваннями проекту m0n0wall і активним використанням pf і ALTQ. Для завантаження підготовлено кілька образів для архітектур i386 та amd64, розміром від 100 до 150 Мб, включаючи Live CD і образ для інсталяції з USB Flash.

Управління проводиться через web-інтерфейс. Для організації виходу користувачів до дротової і бездротової мережі може бути використаний Captive Portal, NAT, VPN (IPSec, OpenVPN і PPTP) і PPPoE. Підтримується широкий спектр можливостей щодо обмеження пропускної здатності, лімітування кількості одночасних з'єднань і фільтрації трафіку. Статистика роботи відображається у вигляді графіків або в табличному вигляді. Підтримується авторизація по локальній базі користувачів, а також через RADIUS і LDAP.

У порівнянні з минулим випуском відзначається в основному виправлення помилок і проблем з безпекою. Із змін можна згадати перехід від використання OpenNTPD до NTP-демонів і проекту ntp.org. У інтерфейс додана сторінка (Status/NTP) для перегляду статусу синхронізації часу. Внесені ряд правок в інтерфейс користувача. До складу включені виправлення проблем для OpenVPN і IPSec. Оновлені версії компонентів miniupnpd, pftop, ISC DHCPD 4.2.4-P1, mpd5 5.6, lighttpd 1.4.32.

Немає коментарів:

Дописати коментар