пʼятниця, 20 грудня 2013 р.

Проект Debian оголосив про припинення підтримки Iceape (Seamonkey)

Розробники проекту Debian повідомили про дострокове припинення підтримки Iceape, власного відгалуження від набору інтернет-додатків Seamonkey. Випуск виправлень з усуненням вразливостей для пакетів Iceape в поточних стабільних гілках Debian повністю припинений, користувачам рекомендується перейти на використання оригінальних збірок Seamonkey з сайту виробника або скористатися окремо браузером Iceweasel (Firefox) і поштовим клієнтом Icedove (Thunderbird), підтримка яких буде продовжена без змін.


Причиною припинення підтримки Iceape є відсутність ресурсів на бекпортування виправлень вразливостей до застарілої гілки Seamonkey. У разі Iceweasel і Icedove, пакети з червня місяця переведені на використання ESR-випусків Firefox і Thunderbird, для яких виправлення вразливостей випускаються співтовариством Mozilla. Для Seamonkey ESR — гілки з тривалим терміном підтримки не створено.

Причиною підтримки відгалужень Seamonkey, Firefox і Thunderbird є бажання піти від обмежень, що виникають через використання зареєстрованих торговельних марок. Зокрема, при використанні оригінального логотипу і назви виникали проблеми з використанням в пакетах додаткових патчів, які потрібно було погоджувати з представниками Mozilla Corporation (використання логотипу і назви браузера заборонено, якщо в код були внесені неофіційні зміни).

Немає коментарів:

Дописати коментар