четвер, 28 лютого 2013 р.

Реліз дистрибутива Tails (Amnesic Incognito Live System) 0.17

Представлений реліз спеціалізованого Linux-дистрибутива Tails (The Amnesic Incognito Live System) 0.17, заснованого на пакетній базі Debian і призначеного для забезпечення анонімного виходу в мережу.

Дистрибутив виконаний у вигляді Live-системи, що дозволяє з коробки забезпечити максимальний рівень анонімності та безпеки. При завантаженні з USB-накопичувача підтримується режим збереження даних користувача між запусками дистрибутива. Розмір завантажувального iso-образу 851 Мб.

До складу дистрибутива входить типовий набір мережевих додатків, таких як Firefox і Pidgin. Анонімний вихід забезпечується системою Tor. Всі з'єднання, крім трафіку через мережу Tor, за замовчуванням блокуються пакетним фільтром. Для зберігання призначених для користувача даних використовується шифрування з використанням TrueCrypt. Присутній захист від аналізу залишкових даних в пам'яті комп'ютера — в процесі завершення роботи або при витягуванні носія, вся оперативна пам'ять очищується.

У новій версії в дистрибутив інтегрований менеджер паролів KeePassX, що дозволяє організувати зберігання паролів в зашифрованій базі даних. Перенесені виправлення з Squeeze 6.0.7. Проведено оновлення версій програм: Iceweasel 17.0.3 з додатковими налаштуваннями для забезпечення анонімності; I2P 0.9.4 з включенням підтримки прихованого режиму. Забезпечене встановлення свіжих оновлень мікрокоду для процесорів Intel і AMD.

Немає коментарів:

Дописати коментар